Het programma op afstand installeren via System Center Configuration Manager

Deze instructies zijn van toepassing op System Center Configuration Manager 2012 R2.

Zo installeert u het programma op afstand via System Center Configuration Manager:

1. Open de console Configuratiebeheer.
  2. Selecteer in het blok App management rechts in de console de optie Packages.
  3. Klik boven in de console van het configuratiescherm op de knop Create package.

Hiermee start u de New Package and Application Wizard.

4. In de wizard Nieuw pakket en programma:
    1. In het gedeelte Package:
      • Voer in het veld Name de naam van het installatiepakket in.
      • Geef in het veld Source folder het pad op naar de map met het distributiepakket van Kaspersky Endpoint Security.
    2. Selecteer in het gedeelte Application type de optie Standard program.
    3. In het gedeelte Standard program:
      • Voer in het veld Name de unieke naam voor het installatiepakket in (bijvoorbeeld de naam van het programma met de versie).
      • Geef in het veld Command line de installatieopties van Kaspersky Endpoint Security op vanaf de opdrachtregel.
      • Klik op de knop Browse om het pad naar het uitvoerbare bestand van het programma op te geven.
      • Zorg ervoor dat in de lijst Run mode de optie Run with administrative rights is ingeschakeld.
    4. In het gedeelte Requirements:
      • Schakel het selectievakje Run another program first in als u een ander programma wilt starten voordat u Kaspersky Endpoint Security installeert.

Selecteer het programma in de vervolgkeuzelijst Application of geef het pad naar het uitvoerbare bestand van dit programma op door te klikken op de knop Browse.

• Selecteer de optie This program can run only on specified platforms in het blok Platform requirements als u wilt dat het programma alleen in de opgegeven besturingssystemen wordt geïnstalleerd.

Schakel in de onderstaande lijst de selectievakjes in naast de besturingssystemen waarin Kaspersky Endpoint Security mag worden geïnstalleerd.

Deze stap is optioneel.

5. Controleer in het gedeelte Summary alle ingevoerde waarden van de instellingen en klik op Next.

Het gemaakte installatiepakket verschijnt in het gedeelte Packages in de lijst met beschikbare installatiepakketten.

5. Selecteer in het contextmenu van het installatiepakket de optie Deploy.

Hiermee start u de Deployment Wizard.

6. In de wizard Implementatie:
    1. In het gedeelte General:
      • Voer in het veld Software de unieke naam van het installatiepakket in of selecteer het installatiepakket uit de lijst door te klikken op de knop Browse.
      • Voer in het veld Collection de naam van de verzameling van computers in waarop het programma zal worden geïnstalleerd of selecteer de verzameling door te klikken op de knop Browse.
    2. Voeg in het gedeelte Contains verdeelpunten toe (voor meer gedetailleerde informatie raadpleegt u de Help-documentatie van System Center Configuration Manager).
    3. Geef indien nodig de waarden van andere instellingen in de wizard Implementatie op. Deze instellingen zijn optioneel voor de installatie van Kaspersky Endpoint Security op afstand.
    4. Controleer in het gedeelte Summary alle ingevoerde waarden van de instellingen en klik op Next.

Wanneer de wizard Implementatie is voltooid, wordt een taak gemaakt voor de installatie van Kaspersky Endpoint Security op afstand.